BEAUTY BOUTIQUE NAILS & FEET
 
 
VOETVERZORGING
Ontspannen in een heerlijke stoel uw voeten laten verzorgen De voeten zijn een onderdeel van uw lichaam die vaak vergeten worden. Omdat ze de gehele dag in beweging zijn en er constant druk op staat hebben de voeten veel te verduren.
                                                            
WAT DOET EEN VOETVERZORGER
De voetverzorger besteed aandacht aan alledaagse voetproblemen, er kan advies gegeven worden op velerlei gebied, zoals bijvoorbeeld juiste schoeisel dragen, m.b.t huidverzorging of de conditie van de huid en wat u daar zelf aan kan verbeteren.
Tijdens de behandeling worden de nagels verzorgd, eelt en eventuele likdoorns verwijderd, dit gebeurt afwisselend handmatig en machinaal.
WANNEER GAAT U NAAR DE VOETVERZORGER
Helaas blijkt uit de praktijk dat men pas een voetverzorger bezoekt wanneer er klachten zijn, zoals pijnlijke nagels door bijvoorbeeld een ingroeiende nagel of een branderig gevoel onder de voetzolen door eelt vorming, of natuurlijk de bekende likdoorn tussen of op de tenen.Het is erg belangrijk om deze klachten niet te blijven negeren, het is vaak in een of meerdere behandelingen te verhelpen.
Uw hele gewicht rust namelijk op de voeten waardoor u anders gaat lopen wanneer er pijnklachten aanwezig zijn en waardoor u ook weer andere klachten kunt krijgen, zoals rug/ schouder/nek problemen door een verkeerde houding die uiteindelijk door uw voeten is ontstaan.
Probeer een regelmaat in uw bezoek aan de voetverzorger te brengen om uiteindelijke klachten voor te zijn.
 
HOE VAAK LAAT U UW VOETEN BEHANDELEN
Advies is om ongeveer om de 6 weken een afspraak te plannen bij de voetverzorger, daardoor kunt u problemen voorkomen aan uw voeten, problemen worden dan tijdig herkend en worden dan behandeld.
WAT KUNT U ZELF DOEN AAN GOEDE VOETZORG
Verzorg uw voeten goed door ze elke dag te wassen/douchen. gebruik liever geen zeep en zeker geen desinfecterende zepen deze verlagen de zuur graad van uw huid waardoor de huid zijn natuurlijke bescherming verliest, droog ze na het wassen goed af ook tussen de tenen, wacht even met het aantrekken van de sokken en schoenen tot deze geheel droog zijn, elke dag schone sokken bevorderd de gezondheid van uw huid.
Als u zelf uw nagels knipt zorg ervoor dat u deze recht af knipt voorkom schuin af knippen in de hoekjes dat kan ingroei veroorzaken of bevorderen, een laagje eelt kunt u weg halen d.m.v een puim steentje of voetvijl te gebruiken.